iOS-розробник: все про професію від навичок до зарплати

Вони використовуються повсюдно в iOS додатках, від списків контактів до фотогалерей. Зараз близько 95% нових iOS-програм створюються на Swift, так що на його вивчення обов’язково на курсі. Як правило, у вузах цю мову не викладають, тому NIX готові взяти тебе з базовими знаннями ios розробник будь-якої іншої програми.

Чи обов’язково мати профільну університетську освіту, чи вистачить курсів самостійного вивчення?

На ній базується вся структура інструментарію розробки Flutter, тому, якщо хтось планує розвиватися далі в цьому напрямку, необхідно вивчити цю мову. Core Data – це засіб для зберігання та управління даними в додатку. Якщо вам потрібно зберегти користувацькі дані або працювати з базою даних, Core Data – ваш найкращий друг. TableViews і CollectionViews – готові компоненти для відображення списків і сіток даних.

хто такий ios розробник

Вас зацікавила професія «iOS-розробник»?

Щоб обрати більш оптимальний для себе інструмент, бажано знати технічну базу обох операційних систем. Мені більше до вподоби стали мови програмування Objective-C та Swift для iOS. Втім комусь зрозумілим та привабливим стануть Kotlin чи Java для Android. Налагодити комунікацію з менеджерами та іншими розробниками, вміти екологічно доносити свої думки та бути командним гравцем – основа успішної роботи над проєктом.

хто такий ios розробник

IOS-розробка: переваги та недоліки професії

Розробка додатків для iOS дозволяє вам втілювати свої ідеї та творчі концепції в реальність. Ринок постійно зростає, і продукти Apple залишаються  популярними серед користувачів. Це створює постійний попит на iOS розробників, а значить, і на робочі місця. У найближчій перспективі провідний фахівець може стати керівником відділу та бути наставником для фахівців нижньої ланки. Проте всі ці мінуси легко перекриваються перевагами, а також високим заробітком. Розробником можна працювати віддалено, а значить, ви самі зможете планувати свій день і мати вільніший графік, ніж в офісного працівника.

Зіняк Олександр. Лихослів’я видає злу душу

Річ у тому, що користувачі – це клієнти, які володіють дорогими девайсами та готові платити хороші гроші за якісні мобільні програми. Варто відзначити, щоб бути затребуваним та кваліфікованим iOS-developer, важливо не припиняти навчання. Apple постійно представляє громадськості оновлені програмні продукти, які постійно потрібно освоювати, щоб йти в ногу з часом. Джуніор також працює під контролем наставника, але вже має більше свободи.

REST – це як мова, якою розмовляють мобільні додатки із зовнішніми ресурсами. І все це – як міст, що з’єднує ваш застосунок з рештою світу. Аналізувати поставлені задачі, поетапно їх виконувати та перевіряти на точність, грамотно планувати свій час – все це допомагає фахівцю скоріше та ефективніше досягати цілей. Якщо ви не використовували якісь інструменти з цього списку, вас все одно можуть прийняти на роботу, але існують “кити”, без яких нікуди. Якщо вас приваблюють лише зарплати, які отримують програмісти, вам точно не стати успішним.

хто такий ios розробник

Вона може або повністю перейти на нову операційну систему, або спеціалізуватися на обох. Особливості у кожної свої, але якихось критичних розбіжностей немає. Якщо ти зміг розібратися в одній, не важко освоїти й іншу. Співробітники, які працюють над написанням продуктів для iOS, одні з тих, хто отримує найвищу зарплату у сфері мобільної розробки.

Наприклад, знання Swift може стати в пригоді при розробці за допомогою Kotlin або Java. Крім того, інструменти, як-от Xamarin і PhoneGap, дають змогу створювати крос-платформні застосунки, що працюють як на iOS, так і на Android. Це може бути дуже вигідно, оскільки ви пишете код тільки один раз, а працює він на обох платформах. З кожним роком iOS стає дедалі популярнішою, а Apple продовжує тішити нас новими пристроями та можливостями. Відповідно, дедалі більше компаній і стартапів прагнуть створювати iOS застосунки для своїх продуктів і послуг.

Щоб бути успішним, важливо стежити за останніми новинами, читати блоги, брати участь в обговореннях і стежити за оновленнями інструментів розробки. Так ви завжди будете в курсі останніх трендів і зможете адаптуватися до змін. Крім того, є безліч інших фреймворків, таких, як ARKit для доповненої реальності, Metal для графіки високої якості та SwiftUI для створення інтерфейсів.

  • Мені відгукнулися хлопці зі стартапу, який міг би стати Glovo (бо на той момент Glovo навіть ще не планувався, мабуть).
  • Початківцям без досвіду варто спробувати удачі на біржах фрилансу.
  • Все, що вам потрібно для старту – це середовище розробки XCode, яка для елементарної роботи органічним способом осягається за півроку.
  • Крім того, інструменти, як-от Xamarin і PhoneGap, дають змогу створювати крос-платформні застосунки, що працюють як на iOS, так і на Android.
  • Для працевлаштування у сфері написання софту під iOS необов’язково мати диплом про вищу освіту.
  • У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.
  • Flutter — це інструментарій для розробників, який, попри відносно короткий термін присутності на ринку, вже встиг завоювати прихильність багатьох користувачів.

Початківцям без досвіду варто спробувати удачі на біржах фрилансу. Там ви швидше отримаєте свої перші проєкти, а також відгуки замовників після закінчення роботи. Це буде корисним для створення гарного портфоліо на майбутнє. Багато що залежить від конкретного шляху розвитку, яким хоче йти Flutter-розробник. Наприклад, можна почати працювати розробником мобільних додатків, де стане в пригоді знання другого за популярністю кросплатформного рішення JS React. Залежно від вибраного рішення, можуть також знадобитися інші мови чи технології, наприклад, Python, JavaScript чи MS SQL.

Але, все ж, недоліки роботи розробника додатків для Apple легко перекривають її плюси. Саме тому існує великий попит на талановитих iOS-інженерів, які займаються написанням софту під iOS. Розробка для iOS в Україні знаходиться на другому місці за рівнем оплати фахівців (після Back-end розробки). Також стануть у нагоді знання JavaScript, зокрема фреймворку React Native.

«Самотужки можна навчитись як мови, так й роботи зі складними API», — пояснює Ярослав. За даними опитування Work.ua серед зареєстрованих шукачів з досвідом роботи Data Scientist-ом. Обмежена кількість версій смартфонів і розмірів екранів до них. Apple готує обмежену кількість планшетів і смартфонів із певним розміром і роздільною здатністю екрану. А тому створювати та адаптувати мобільні продукти на iOS трохи легше, ніж на Android, де значно ширший асортимент пристроїв різних розмірів.

Можна навчитись багатьох навичок із безкоштовних джерел. На Youtube є купа курсів, зокрема купа прикладів розробки комплексних додатків. На шляху в професії Ярослав розповідає, що стикався з багатьма цікавими ситуаціями. Здебільшого вони торкались замовників на фрилансі, котрі поступово змінювали ТЗ, щоби створити клон популярних продуктів на кшталт Instagram, ТікТок, Telegram та інших.

Ми розробили MVP, але так і не налагодили відносини з клієнтами. Маю вже понад чотири роки досвіду комерційного програмування і досі горю цим та люблю те, що роблю. Дуже ціную момент «еврики» під час розв’язання певних проблем. Або відчуваю щось схоже на розгадування загадки/пазла. Люблю відповідальність за продукт, над яким працюю. IOS додатки доступні користувачам у всьому світі через App Store.

Якщо ви вже знайомі з однією з цих мов, вивчення іншої – як відкриття нових дверей у світі iOS розробки. На практиці це може стати в пригоді, оскільки зустрічаються проєкти, де використовуються обидві мови. Володіння обома мовами зробить вас універсальним розробником. Які мови програмування повинен знати ios розробник ще? Розробка під Android – це як подорож на інший берег. Хоча це інша операційна система, багато з ваших навичок iOS розробки можуть бути застосовані і тут.

Почати можна з будь-чого, але знання хоча б однієї нативної платформи буде плюсом. Якщо у тебе є Android-девайс, непогано було б спробувати написати до нього додатки, розібрати якісь особливості. Зазвичай вивчення додаткової платформи відбувається, коли людина вже працює у компанії та вирішує розвивати свою експертизу.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Avatar

About the Author: Micky Aron